Sprogfitness

Sprogfitness er et koncept med sjove og lærerige sproglege.

Sprogfitness er et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og UCN Pædagog. Det har været afholdt siden 2014 i samarbejde med pædagoguddannelsen ved UCN Aalborg. Sprogfitness er afvikling af sproglege, hvor de studerende skal formidle, forklare og hjælpe børnene til at udføre dem. Det er de pædagogstuderende, som har udviklet og videreudviklet sproglegene.

Tilmelding til Sprogfitness 2021

I kan nu tilmelde jer Sprogfitness d. 7. maj 2021.

Billedgalleri fra tidligere års Sprogfitness

Find billeder og videoer fra tidligere års Sprogfitness her

Sprogfitnesskataloget

Et katalog fyldt med sjove og lærerige sproglege. Det er tænkt som inspiration til dig, der gerne vil arbejde med børns sprog, læsning, bevægelse og læring. Du kan købe sprogfitnesskataloget her.

Sproglege

Sproglegene i kataloget understøtter især arbejdet med kropslige læringsstile og stimulerer samarbejde og sociale kompetencer hos de deltagende børn. Målgruppen er børn i alderen 5-7 år.

Kataloget er udsprunget af projekt "Sprogfitness" støttet af Kulturstyrelsen. I projektet har pædagoger fra Børnehaven Fyrtårnet og Herningvej Skole samt bibliotekarer fra Aalborg Bibliotekerne samarbejdet om design og afvikling af en sprogfitnessdag i Aalborg Kommune.

Læs mere om sprogfitness, og hent flere lege og hjælperedskaber her