Biblioteket to Go

Med Biblioteket To Go, kan du låne biblioteksmaterialer på Hovedbiblioteket, selvom biblioteket er lukket.

For information about Library to Go in English - follow this link

Med Biblioteket to Go kan du få udleveret dine materialer ved Hovedbiblioteket uden at du behøver at forlade din bil.

Materialerne bliver leveret, pakket og udlånt til dig ved Hovedbiblioteket. Du bestemmer selv, om du vil låne bøger, tidskrifter, brætspil eller noget helt fjerde.

Hvordan gør jeg?

Du kan bestille de ønskede materialer her på hjemmesiden ved at søge dem frem i søgefeltet øverst på hjemmesiden, reservere materialerne og sætte afhentningsstedet til Hovedbiblioteket. Hvis du plejer at benytte et lokalbibliotek kan du på din brugerprofil på hjemmesiden ændre afhentningssted til Hovedbiblioteket.

Husk at ringe og aftale afhentningstidspunkt med os, inden du løber ud ad døren.

Benytter du appen Biblioteket, ændrer du afhentningssted under "Min side –> Indstillinger."

Når de materialer du ønsker leveret, er fundet frem dig, får du sms eller mail om at materialerne er fundet. Derefter skal du ringe til os, og så udlåner og pakker vi dem til dig.

I telefonen aftaler vi, hvornår du kommer og henter bøgerne - dog tidligst dagen efter. Når du ankommer for at hente materialerne, ringer du til os igen, og så kommer vi ud med en pose til dig.

Hvis du har reserveringer på din liste, som er blevet uaktuelle for dig, vil det være en stor hjælp for os, hvis du sletter dem.

Hvornår kan jeg ringe?

Du kan ringe til os på 2520 4313

  • Mandag - fredag kl. 10 - 17
  • Lørdag kl. 10 - 13

Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvad du gerne vil låne, kan du ringe til os på telefonnummer 9931 4300 alle hverdage kl. 10-15, eller booke en bibliotekar til en virtuel samtale. Læs mere om Book en bibliotekar (virtuelt) her

Hvor henter jeg mine udlån?

Du kan hente den pakkede pose ved Hovedbibliotekets bogbusgarage (se billedet nederst), som du har adgang til via Østerbro lige før busslusen i Medborgerhuset. Dog tidligst dagen efter, du har fået besked fra os, om at materialerne er fundet frem, og kun hvis du har aftalt et afhentningstidspunkt pr. telefon. Når du ankommer, ringer du til os igen, og så kommer vi ud med en pose til dig.

Se hvor, du kan hente Biblioteket to Go på Google Maps.

Du skal huske at medbringe sundhedskortet, som tilhører den person materialerne er udlånt til.

Så længe vi har lukket for bibliotekerne, løber der i øvrigt ikke gebyrer på de materialer, du har lånt selv hvis udlånsfristen overskrides. Så du kan trygt beholde det, indtil vi åbner igen.

Forvent lidt ventetid

Der er mange af jer, der benytter Biblioteket to Go, og det er vi virkelig glade for. Det betyder, at vi har travlt med at tage telefonen og finde materialer frem til jer. Du kan derfor forvente lidt ventetid, inden du kan komme igennem på telefonen. 

Hvornår skal jeg aflevere?

Du behøver ikke aflevere det, du har lånt, før bibliotekerne er åbne igen. Der kommer ikke gebyrer på, selvom afleveringsfristen udløber. Læs mere om aflevering her.