Konkurrence for 5. klasse

Nu kan dine 5. klasses elever deltage i #BOGTRAILER - en filmkonkurrence, der hylder lystlæsningen og som giver inspiration fra læser til læser. I kan valgfrit arbejde med læsning og filmmediet, som det passer bedst ind i årsplanen.

 

Kort og godt går det ud på, at eleverne deles ind i grupper på 4-5 personer, som læser en bog efter eget valg og laver en spændende bogtrailer. Bogtraileren skal inspirere andre til at læse lige netop denne bog og deltager i den prestigefyldte konkurrence, der kulminerer til #BOGTRAILER prisuddelingsgalla hos Aalborg Bibliotekerne, Hovedbiblioteket i april 2019.

 

Når grupperne har lavet bogtrailerne færdige, udvælger I på klassen den film, som I vil sende videre i konkurrencen om at vinde årets bogtrailerpris.

 

Tilmeld din klasse her

 

I skal vurdere filmene ud fra de tre vurderingskriterier:

 

  • Det kunstneriske: Er filmen godt lavet, er stemningen god, og er man godt underholdt?
  • Det tekniske: Er filmen max 1 minut lang. Er den flot filmet, er lyden god, og fungerer klipningen?
  • Indhold: Kan bogen holde, hvad bogtraileren lover?

 

Husk at bogen ikke må være filmatiseret.

 

Lav jeres egen prisuddelingsgallafest!

Det er ikke et krav, men vi opfordrer til, at I laver en fest ud af det, hvor I kan involvere hele skolen i udvælgelsesprocessen. Hold et brag af en fest på skolen, hvor I kårer jeres bidrag til konkurrencen om #BOGTRAILER. I skal senest sende jeres nominerede bogtrailer ind til os d. 8. marts 2019.

 

Aalborg Bibliotekerne stiller et festkit til rådighed til dem, der vil holde prisuddelingsfest - forvent balloner, konfetti, plakater, stemmesedler mm. Festkit kan bestilles sammen med tilmelding.

 

Datoer til kalenderen

Tilmeldingsfristen er den 15. december 2018, og deadline for indlevering af bogtrailere er fredag den 8. marts 2019. Det er lærerens ansvar, at uploade til Google Drev eller lign. og sende link via denne formular.

 

Mandag den 18. marts  afsløres de nominerede til #BOGTRAILER og Publikumsprisen og afstemningen til Publikumsprisen starter umiddelbart herefter. Afstemningen til publikumsprisen afsluttes den 3. april.

 

Juryen vælger de fem bedste film, som skal konkurrere om priserne.

 

Alle klasser, som har en film, der bliver nomineret, bliver inviteret til prisuddelingsgallafest på Hovedbiblioteket den 8. april 2019 kl. 12-14.

Samtykkeerklæringer og ophavsret

Når filmene uploades gælder det, at man giver tilladelse til, at Aalborg Bibliotekerne må vise filmene på skærme, sociale medier og web. Hvis der er medvirkende i filmene under 18 år, skal der laves samtykkeerklæringer, som skal afleveres sammen med filmen.

 

Vi lægger op til, at læreren tager en snak med eleverne om ophavsret, og det er et kriterium for at deltage i konkurrencen, at der ikke er brugt beskyttet materiale i filmene. Det være sig musik, billeder, lyd eller effekter. Når man melder sin film til konkurrencen gælder det altså, at man på tro og love garanterer, at der ikke er brugt beskyttet materiale.

 

Hvad kan man vinde?

Vinderne af #BOGTRAILER vinder en eksklusiv VIP-oplevelse på Aalborg Bibliotekernes Hovedbibliotek. Dato aftales med klassen, når vinderen er fundet.

 

Der vil selvfølgelig også være en præmie til Publikumsprisen.

 

Jury

Den endelige vinder af Publikumsprisen kåres via offentlig afstemning, og vinderen af #BOGTRAILER kåres af ekspertjuryen.

 

Vurderingskriterier

Filmene bliver vurderet ud fra tre kriterier.

  • Det kunstneriske: Er filmen godt lavet, er stemningen god og er man godt underholdt?
  • Det tekniske: Er filmen maks 1 minut lang. Er den flot filmet, er lyden god og fungerer klipningen?
  • Indhold: Kan bogen holde, hvad bogtraileren lover?

Husk: du må IKKE vælge en bog, som allerede er filmatiseret :-)

 

Regler

  • Filmen skal være en teaser for en bog, der ikke er filmatiseret endnu.
  • Længde: 20-60 sek.
  • Afleveringsformat: uploades til Google Drev (i opløsningen 1920x1080 eller 1280x720p). Links indsendes via denne formular
  • Filmen må ikke indeholde ophavsretsbeskyttede billeder, lyd og musik. 

Tilmelding

I skal tilmelde jer via dette link senest 15. dec. 2018

 

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten