23-04-2019 Hovedbiblioteket - Scenen kl. 22:55 - 0:00

PAS PÅ! Universitarium for børn og unge

Universitariums sommereksperimentarium om sikkerhed og tryghed hver dag.


Hvad er Universitarium?

Universitarium er et sommereksperimentarium for børn og unge. Formålet med Universitarium er at øge børn og unges interesse for videnskab og forskning og har fokus på naturvidenskab og teknik, men perspektiverer med viden fra humaniora og samfundsvidenskab. Det foregår på Hovedbiblioteket, og der er fri entré for alle, og der er åbent alle dage i juli, august og september.


Åbningstider i september: Lørdage og søndage kl. 10-17.

Udstilling for sanser og krop 

På Universitarium kan børn og unge eksperimentere med forskellige forsøg for derigennem at udforske verden. Naturvidenskab og teknik er udgangspunktet for udstillingen, men bliver suppleret med viden fra humanistisk og samfundsvidenskabelige fag. Udstillingen skal være for sanserne og kroppen, og hands-on oplevelser er højt prioriterede.

 

Interaktive forsøg

Der lægges stor vægt på, at forsøgene er interaktive, så publikum bliver involveret og får indtryk af, at viden om og arbejde med natur og teknik er både interessant, nyttigt og sjovt. Desuden vil vi gerne synliggøre, at naturvidenskab, teknologi, samfund og kultur er nært forbundet med hinanden og gensidigt påvirker hinanden. Formålet med udstillingen er ikke at reklamere for bestemte uddannelser.

 

VIGTIGT
Børn under 12 år skal ledsages af 1 voksen. Grupper på over 8 børn pr. voksen skal aftale besøg på forhånd.

Unge formidler for unge

Det er studerende fra Aalborg Universitets ingeniør- og naturvidenskabsuddannelser og UCNs læreruddannelse og der viser rundt på udstillingen – de såkaldte piloter.

Det betyder, at det er unge, som selv har interesse for formidling af videnskab, og som derfor gør det på en levende og fængslende måde.

For de besøgende børn betyder det meget at møde unge, som selv har valgt at studere naturvidenskab og teknik.

Piloterne taler de unges sprog, hvilket gør, at de bedre kan forklare vanskeligt forståelige fænomener med ord og eksempler, som fanger de unges interesse.

Læs mere om Universitarium her


Skoleundervisning i august og september

BESØG OS MED DIN KLASSE
Universitarium er åben for skolerundvisninger alle hverdage i perioden 15. august - 28. september 2018. Rundvisningerne afvikles i følgende tidsrum:

08:30-10:15
10:30-12:15
12:45-14:30

Læs mere om skoleundervisning og tilmeld dig her.

 


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten