Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard

Anmeldt af Line Hoffgaard

Roman. Stærk læsning er denne debutroman om en drengs miserable opvækst i en socialt belastet familie ude på landet.
 Læs mere

De søvnløse af Kim Leine

Anmeldt af Nina Ovesen

roman. En lille perle til Kim Leine-elskere!Læs mere

Strikkede klude af Helle Benedikte Neigaard

Anmeldt af Nina Ovesen

Håndarbejde. Når du aldrig kommer længere end til at strikke firkanter ...Læs mere

Hvalrytteren af Witi Ihimaera

Anmeldt af Pia Bechmann

Magisk og særdeles stemningsfuld lille roman om maorifolkets urgamle kultur og særlige forbindelse til hvalerne i nutidens New Zealand. En stærk og rørende læseoplevelse.Læs mere

Seeker - den mørke sandhed af Arwen Elys Dayton

Anmeldt af Line Dalbro

Man skal ikke dømme en bog på dens forside, men jeg er ret pjattet med den her. Den er mystisk og indbydende og lover et spændende eventyr. Det får du også!Læs mere

anbefalinger

Hvalrytteren af Witi Ihimaera

Anmeldt af Pia Bechmann

Magisk og særdeles stemningsfuld lille roman om maorifolkets urgamle kultur og særlige forbindelse til hvalerne i nutidens New Zealand. En stærk og rørende læseoplevelse.

Som om af Kristina Stoltz

Anmeldt af Line Hoffgaard

En roman om kærlighed og familierelationer i spændet mellem barndommens frie rammer og den moderne kernefamilie. Ikke sådan lige at ryste af sig.

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Anmeldt af Line Dalbro

En fremragende historie og et godt supplement til de nordisk mytologi-elskere der har læst Erik Menneskesøn og nu vil have mere! Helt klart noget af det bedste jeg har læst i 2016.

Den afskyelige af Charlotte Weitze

Anmeldt af Line Hoffgaard

Roman. Kærlighed, overlevelse og fanatisme væves sammen i Charlotte Weitzes nye roman, der leverer et humoristisk men alvorligt indspark i klimadebatten.

Girafhuset af Gorm Henrik Rasmussen

Anmeldt af Susanne Sloth

Roman. Girafhuset er en stærk roman om drengen Daniel og hans livtag med den far, som er 'solen på himlen' og som på tyrannisk vis styrer livet for Daniel og hans familie.

 

Flora af Sidsel Falsig Pedersen

Anmeldt af Line Hoffgaard

Fin og skæv lille roman for læsere, der holder af tragikomisk hverdagsrealisme. Forfatteren har et godt blik for det usagte og for komplekse underliggende stemninger. 

Mig uden dig af Kelly Rimmer

Anmeldt af Line Dalbro

Det er en pageturner af bedste skuffe om kærlighed, om familie, tab og sorg, men også om mod og håb til at turde gøre de ting man alting har drømt om.

Kaninjægeren af Lars Kepler

Anmeldt af Pia Bechmann

Kong Kepler har genindtaget Skandinaviens krimitrone med sin hidtil bedste Joona Linna krimi.  Spændende, overbevisende og uhyggelig pageturner af første karat.

Et rige af torne og roser af Sarah J. Maas

Anmeldt af Pia Bechmann

Young adult. Romanen frister ikke blot med sin smukke forside. Indeni venter en fascinerende fortælling om en verden på randen af krig. En stjerneregn af roser til denne genfortælling af Skønheden og udyret.

Jane Eyre af Charlotte Brontë

Anmeldt af Pia Bechmann

Kærlighedsklassikeren over dem alle i en formfuldendt og meget smuk nyudgivelse. Et stærkt portræt af en ung kvindes vej til uafhængighed og kærlighed i sin reneste form.

De der søger af Stephen King

Anmeldt af Pia Bechmann

Ondskaben popper endnu engang ud af skabet hos den pensionerede politibetjent Bill Hodges. Gysende god krimi om en læsers vanvittige besættelse af en forfatter.

Råddenskab af Siri Pettersen

Anmeldt af Pia Bechmann

Fantasy. Dramatisk og vanvittig spændende toer i fantasyserien Ravneringene. Fyld termokande og slikskål, du kommer ikke til at rykke dig en millimeter før sidste side er vendt.

 

Måske en dag af Colleen Hoover

Anmeldt af Pia Bechmann

Når hjerte rimer på smerte. Hjerteskærende break up historie i en sanselig og meget smuk roman om kærlighedens vildveje og musikkens inderste væsen.

En vild fårejagt af Haruki Murakami

Anmeldt af Pia Bechmann

Mystiske får, smukke ører og en halvdød kat. Murakami holder læseren i sin hule hånd i en forrygende roman, der bobler af magisk realisme og hverdagsliv. Hylende morsom og dødsens alvorlig.

Kemikeren af Stephenie Meyer

Anmeldt af Pia Bechmann

Hæsblæsende action, hårdtslående agenter og nørdet videnskab. Jason Bourne møder The Expendables i gysende god og særdeles underholdende thriller.

Illuminae af Amie Kaufman

Anmeldt af Pia Bechmann

Årets bedste science fiction roman bringer nye dybder til forestillingsevnen om menneskeskabte rædsler og kunstig intelligens.

Den sidste stjerne af Rick Yancey

Anmeldt af Pia Bechmann

Young Adult blander sig med science fiction i denne vellykkede serie om den totale udryddelse af menneskeheden. I afsluttende bind tager De Andre nye våben i brug mod de sidste overlevende.

Vinden i piletræerne af Kenneth Grahame

Anmeldt af Pia Bechmann

Et frydefuldt genlæs af de herlige historier om den kære Muldvarp, Grævling, Rotte og Tudse og alle deres forunderlige eventyr. Meget smuk ny udgivelse af uvurderlig børnebogsklassiker.

Momo af Michael Ende

Anmeldt af Pia Bechmann

Magisk og fremragende fortælling om tidsbegrebet, som godt kan give en klump i halsen midt i nutidens stress og jag. En eventyrlig børnebogsklassiker som stadig holder i 2016.

Hollow City af Ransom Riggs

Anmeldt af Pia Bechmann

Anden bog i serien om frøken Peregrines sælsomme børn er en magisk tidsrejse i et forunderligt univers befolket af unikke skabninger og dæmoniske væsner.

Et lille liv af Hanya Yanagihara

Anmeldt af Pia Bechmann

Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold. Årets stærkeste og mest uforglemmelige læseoplevelse.

Den hengivne Hr. X af Keigo Higashino

Anmeldt af Pia Bechmann

Intelligent krimi med en omvendt legen katten efter musen og et psykologisk trekantsdrama udført med formfuldendt snilde. En velskrevet og dybt tilfredsstillende læseoplevelse.

Lou Reed af Mick Wall

Anmeldt af Erling Lykke

Biografi. Selv om forfatteren er stor fan, lægger han ikke fingrene imellem i beskrivelserne af Lou Reeds mere problematiske sider. Bogen giver læseren lyst til at lytte sig igennem hele bagkataloget.

Men altså af John Cleese

Anmeldt af Erling Lykke

Biografi. Årets måske mest underholdende selvbiografi fra manden, hvis gakkede gangarter fik nationer til at ligge flade af grin.

Lej en familie A/S

Anmeldt af Jes Folden Hyldig

Dette er den unikke og uforudsigelige historie om Ryuichi Ichinokawa og hans usædvanlige liv. 

Ensomheden af Andrew Michael Hurley

Anmeldt af Pia Bechmann

Roman. Fundet af et barnelig river op i tågede barndomserindringer om uhyggelige begivenheder fyrre år tidligere. Perfekt orkestreret gotisk roman om mystiske hændelser på den nordlige engelske kyst.

Carry on af Rainbow Rowell

Anmeldt af Pia Bechmann

Young adult. Magien udebliver i Harry Potter fanfiction, men forfatteren tager stikket hjem på det, hun er god til at fortælle om: unge forelskelser, problemer, skæve hændelser og venskaber.

Lykke-Per af Henrik Pontoppidan

Anmeldt af Ove Hesselbjerg Rasmussen

Nobelpristager Henrik Pontoppidans roman om Lykke-Per levendegør slutningen af 1800-tallet, men er stadig historien om mennesker, som vi virkelig er. Også selv om bogen er 100 år gammel.