Søg her...

 

 

Biblioteket kom forbi

Maya fra Aalborg Bibliotekerne går på gaden for at udbrede kendskabet til biblioteket på Løvvangskolen.

 

Trækkende en kuffert med bøger og et katalog fyldt med tilbud, vandrer Maya Maltha Borup gaderne i Løvvangen tynde. Som rejsende i sprog og viden og papir og sværte, vil hun have biblioteket og dets tilbud frem i bevidstheden hos folk i nabolaget. Om hun så skal omvende dem én efter én.

 

Biblioteket i Løvvangen er nemlig, trods stigning i besøgstallet, stadig en velbevaret hemmelighed for en stor del af beboerne i området.

 

Leder for Lokalbibliotekerne hos Aalborg Bibliotekerne, Henrik Schou forklarer ”der er mange, der ikke ved at vi har åbnet igen på Løvvangskolen og mindst ligeså mange, der ikke kender til alle vores tilbud. Så vi besluttede, at nu måtte der drastiske metoder til. Og det var Maya heldigvis frisk på. Nu skal hun ud og sprede det glade budskab om biblioteket og så er hun også forpost i vores indsats for at opdyrke og understøtte læselysten – særligt hos børn.”

 

Til det formål har Maya et stort udvalg af børne- og billedbøger med i kufferten og en hel masse gode argumenter for, hvorfor det er fantastisk at læse sammen med sine børn.

 

Maya bliver heldigvis ikke helt alene på stier, fortove og trapper i Løvvangen. Kristina Inez Kristensen, der er sundhedsplejerske på Sundhedscentret i Kvarterets hus, slår hende følge på turen.

 

Både for at fortælle om sundhedscentret og kvarterets hus, men også for at promovere et nyt initiativ i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne – fællesspisning for enlige eller ensomme i området.

 

”Den første gang regner vi med, at vi kommer til at lave meget af maden, men derefter satser vi på, at folk mødes og laver mad sammen og at vi træder mere i baggrunden og bare kan arrangører og nyde maden” fortæller Maya Borup.

 

Om biblioteket i Løvvang

Åbningstider

Mandag 10-19 (med betjening 14-19)
Tirsdag 10-17 (med betjening 10-12)
Onsdag 10-19 (med betjening 14-19)
Torsdag 10-15 (med betjening 10-15)
Fredag 10-14