Søg her...

Ordkraft Skriveklub samler forfatterspirer
17-02-2017

Hver anden torsdag samles nogle af landsdelens dygtigste skrivetalenter på Aalborg hovedbibliotek.

Stor interesse

Der var stor interesse for at være med. 35 skriveinteresserede nordjyder havde meldt sig som mulige kandidater. Ud af dem blev 12 udvalgt til at være med i Ordkraft Skriveklub, der er et resultat af et samarbejde med litteraturfestivalen Ordkraft, Vrå Højskole og Brønderslev Forfatterskole.

Skriveklubben er en mulighed for at dele sine tekster med andre. Noget, som for nogen af deltagerne er helt nyt, mens andre har prøvet det flere gange før. Der læses op, laves øvelser, nærstuderes tekster, der gives og modtages ros og ris – alt sammen noget, der er med til at styrke den enkelte deltagers bevidsthed omkring sig selv som forfatter og samtidig forbedre kvaliteten af det skrevne.

Højt niveau og store ambitioner

Jørgen Dissing Nørgaard er tovholder på projektet, og han er meget positiv over, at det endelig kan lade sig gøre at udvikle skrivetalenter i Nordjylland. Og talent er der rigeligt af. "Niveauet blandt de deltagende er generelt rigtig højt, og det er måske en lidt vild - men dog realistisk - ambition, at mindst én af deltagerne vil få udgivet noget inden for to år" udtaler Jørgen Dissing Nørgaard.

Temaet for dettes års Ordkraft er "natur og miljø", og dette tema skal de deltagende forholde sig til i deres tekster. Arbejdet i skriveklubben bliver præsenteret ved en oplæsning på Ordkraft-festivalen d. 7-9 april i Nordkraft. Derudover er der også planlagt deltagelse ved Kulturmødet på Mors i august og udgivelse af en professionelt redigeret antologi.