Tag på vandreturHjemme igen, efter en fantastisk uge med vandring på skønne Møn: Camønoen – som er en 175 km afmærket vandreruge – Møn, Bogø og Nyord rundt.

Min første vandretur – bortset fra nogle lange træningsture i skov og terræn som forberedelse til turen. Jeg kan takke min veninde for at jeg fik denne oplevelse! Hun var opmærksom på at jeg virkelig trængte til at ”rykke stikket ud” – og inviterede mig med som min julegave
Vi havde forberedt os godt og havde nogenlunde tjek på hvor langt vi ville gå – og hvor vi ville overnatte fra dag til dag. En enkelt dag havde vi så meget overskud at vi tog 5 km ekstra. Så lavede vi bare om på overnatningssted de næste par dage. Det var der mulighed for da vi havde telt med.

Vi havde ikke lagt os fast på telt alle dagene, og de 2 af dagene sov vi i shelters (sammen med svaler i hobetal). Vi havde også en overnatning på en af øens hyggelige B&B – dejligt med forkælelse med lækkert morgenmad! Vi havde selv mad med, og de fleste af dagene fik vi vores ”overlevelses-mad”. Vi blev dog fristet af friske fisk i Klintholm Havn og en dejlig pizza på Møns Camping.

Naturen på Møn er enestående. Meget varieret. Vi gik på stier, over broer, på strande, langs landeveje og op og ned at trapperne på de stejle skrænter på klinten. Det er også en vandring i kulturhistorien – med masser af fortidsminder, jættestuer mm.

Desuden byder Møn også på gode lokale produkter, så som Møn is og Møn øl. Vi havde en mission og at smage det hele – og det lykkedes!
En vandretur er lig med frihed. Der er frihed i, at gå ruten og leve fra dag til dag.

Du bestemmer selv tempo, længde, hvor og hvornår. Det kan fungere som fordybelse og ro uden dagligdagens stress og jag, eller som en udfordring af fysik og det at føle sit et med naturen.

Det bliver ikke min sidste vandretur – vi er allerede i fuld gang med at kigge på nye muligheder.

Læs om Camønoen

Tag på vandretur

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten