Søg her...

AT-opgaven 2017: Kom godt i gang

Menneskets forhold til naturen

Årets emne for AT-opgaven er ”menneskets forhold til naturen”.
Naturen er en del af din hverdag. Havregryn, kaffe og smør er alle bearbejdede produkter hentet fra naturen. Meget af det tøj, du har på, er vævet med uld eller bomuld. Når du læser en bog, skriver på et stykke papir og sidder ved et bord, er de sikkert fremstillet af træ. Mennesket er afhængigt af naturen, mennesket er forbundet med naturen, og mennesket er en del af naturen. Læs resten af Undervisningsministeriets introduktion

Få hjælp på biblioteket

Emnesøgning og Book en bibliotekar
Via aalborgbibliotekerne.dk søger du i alle materialer, fysiske som elektroniske, indkøbt ved Aalborg Bibliotekerne. Vil du udvide din søgning til alle landets biblioteker med mulighed for at inkludere artikelsøgning, skal du supplere med bibliotek.dk. Opretter du et login på bibliotek.dk får du mulighed for at få artikler leveret direkte til din mailboks. Du skal stadig være oprettet som bruger ved Aalborg Bibliotekerne for at benytte denne service.

For at komme ekstra godt i gang kan du også booke en bibliotekar. Så får du 30 minutters koncentreret hjælp og vejledning til din opgave af en bibliotekar.

Se også vores side om opgaveskrivning her

Netbaser

Adgang til netbaser forudsætter at du er oprettet som bruger på Aalborg bibliotekerne. Der er adgang til de fleste netbaser hjemmefra, mens nogle få kan kun kan benyttes, mens du opholder dig på biblioteket.

Access Science
Basen dækker naturvidenskab meget bredt: Matematik, astronomi, fysik, kemi, biologi, psykiatri og psykologi, medicin, landbrug og veterinærmedicin m.m. – på et lidt højere fagligt niveau. Flere af begreberne illustreres via video-sekvenser og animationer. Online udgave af McGraw-Hill Encyclopedia of Science & Technology.

Science in Context
Dækker et meget bredt spekter af emner inden for naturvidenskab: Matematik, fysik, kemi, astronomi og rumfart, medicin, geologi, biologi og meget mere. Indeholder dokumenter fra referenceværker, fuldtekst tidsskrifter, aviser, multimedieprodukter som billeder, videoklip m.m.

Student ressources in Context
En god database at starte sin søgning i. Dækker hovedemneområder som historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab m.m. Indeholder et udvalg af referencematerialer, oversigtsværker, kritiske artikler, et stort arkiv med originaldokumenter og tidsskrifter, avisartikler, video- og lydklip samt podcasts.

Clobal Issues in Context
Netbasen lægger vægt på at belyse nutidige begivenheder og internationale spørgsmål ud fra en global vinkel. Binder en række forskellige kilder sammen til belysning af forskellige spørgsmål om verdens brændpunkter – det sociale, politiske, militære, økonomiske, miljømæssige, sundhed, kultur etc. Start med en søgning på siden eller gå via "Browse issues and topics" for en direkte adgang til et bestemt emne.

Masterfile Premium
Bred dækning inden for erhverv, uddannelse, sundhed og sygdom, naturvidenskab m.m. Opdateres dagligt og indeholder artikler i fuld tekst fra engelsksprogede periodica samt artikler fra f.eks referenceværker, biografier og country fact sheets. Når du er logget ind, så vælg "EBSCO Host" - herefter får du mulighed for at vælge mellem 5 baser (eller muligheden for at søge på tværs), hvor
"Greenfile" handler især om menneskets påvirkning på miljøet og "MasterFile Premier" er en tværfaglig base.

Faktalink
Faktalink har lavet et tema om netop "menneskets forhold til naturen". På siden finder du mange gode temaer, der kan relateres til emnet, fx  UNESCOS verdensarv, naturkatastrofer, FN's klimamål, klimadebatten m.v. Søg dem frem øverst på siden under "temaer" eller "emner". Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner som har bred interesse målrettet elever, der skal skrive opgave. Alle artikler indeholder kildehenvisninger og videre links.

Infomedia
Dansk artikeldatabase med fuldtekst adgang til danske mere end 30 millioner artikler fra landsdækkende og regionale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade og magasiner. Artiklerne kan findes tilbage til ca. 1990 - for enkeltes vedkommende tilbage til 1985. Næsten alle kan ses med den fulde tekst og for de nyeres vedkommende, også som de er bragt i avisen, dvs. med billeder, grafer o.l.

Forfatterweb
Forfatterweb har lavet et tema om netop "menneskets forhold til naturen". Log ind med dit bibliotekslogin (cprnummer og pinkode) eller dit UNI-login.

Andre kilder

Videnskab.dk

De bedste artikler om menneskets forhold til naturen.

Verdensnaturfondens hjemmeside
Verdensnaturfonden er en international organisation, der arbejder for at bevare natur og miljø

Miljø- og fødevareministeriet
Under sig har ministeriet Fødevarestyrelsen, Landbrugs- og fiskeristyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Kystdirektoratet og Madkulturen. Find links til styrelserne nederst på siden.

Region.dk
På avisens hjemmeside har de samlet en række artikler under AT-opgavens emne.

Siden opdateres løbende med nye links.