31. januar 2019

Styrk verdens piger til Danmarks Indsamling på lørdag

På lørdag den 2. februar kl. 19 afholdes Danmarks Indsamlings-showet i Musikkens Hus. I samme omgang er der budt ind til en kæmpe folkefest på musikkens plads, hvor arrangørerne forventer at op mod 10.000 mennesker trodser kulden og tager del i festlighederne. Aalborg Bibliotekerne vil også være til stede på Musikkens Plads, hvor opfordrer børn til at udfordre deres voksne i forskellige lege og spil.

Børnene mod de voksne

Blandt de aktiviteter, som voksne og børn kan udfolde sig i, er nogle af de Sprogfitness-lege, som op mod 2000 børn hygger sig med i Kildeparken den 10. maj, når der afholdes den årlige Sprogfitness-dag.

Du vil også kunne teste hukommelsen i Villads fra Valby vendespillet, tage et parti kæmpeskak eller forsøge at slå én du kender i et enormt spil fire på stribe. Endelig kan voksne og børn konkurrere i paratviden med spørgsmål fra Smart Parat Svar – en landsdækkende læsequiz for børn i 6. klasse. Vi har selv testet quizzen, og har erfaret, at hvad der måske er basal almen viden for en 11-12 årig altså ikke nødvendigvis er noget en erfaren biblioteksansat ved noget som helst om. Det er spændende, om de voksne kan slå børnene her.

Ordkraft smagsprøver
Ordkraft er også med på pladsen, hvor Ove Hesselbjerg løfter sløret for, hvilke forfattere du kan møde på forårets litteraturfestival.

Du kan møde forfatter Mads Nygaard og Ove Hesselbjerg i samtale om "De uledsagedes bog".
Christian Graugaard, forsker og forfatter læser fra sin ny digtsamling "Rejsende i hjemve"
Claus Nivå, forfatter, poetry slammer og gymnasilærer giver appetizers på Nordisk Poetry slam på Ordkraft.

Kom og deltag i konkurrencen om aktuelle romaner og billetter til Ordkraft.

Ønsker man at støtte Danmarks Indsamling, kan du følge anvisningen herunder.

Om Danmarks Indsamling

Når Danmarks Indsamling 2019 løber af stablen fra 1. januar til showaften lørdag den 2. februar er det 13. gang, at indsamlingen afholdes. Indtil nu har danskerne:

• Bidraget med mere end en milliard kroner
  • Hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse
  • Støttet i alt 173 udviklingsprojekter i 47 lande fordelt på tre kontinenter
  • Givet det største bidrag i 2010, da 130 millioner kroner gik til Afrikas kvinder og ekstraordinær hjælp til jordskælvsofrene i Haiti

I 2018 solgte Laura Daugaard på otte år perleplader for 9100 kr. til fordel for børn uden hjem, som var årets tema.

Kilde: danmarksindsamling.dk

Styrk verdens piger

Under overskriften "Danmarks Indsamling 2019 - Styrk verdens piger" samler 12 humanitære organisationer ind til 12 forskellige projekter i 12 forskellige lande, fordelt på 3 kontinenter.

De 12 organisationer er:

CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Du kan se og læse mere om de forskellige projekter og indsatsområder og se, hvordan du kan bidrage på https://danmarksindsamling.dk/ og læse mere om årets tema på her.

Stæke piger og kvinder

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten