4. juli 2018

Hjælp ungerne med at nominere til Orlaprisen

Orlaprisen er børnenes egen bogpris. Men som resultat af de nye regler om persondatabeskyttelse (GDPR) vil vi gerne bede alle jer voksne om at hjælpe ungerne med nomineringen.

Hvis DIT barn har læst en god bog, så sæt jer sammen og nominer den til Orlaprisen ved at skrive til os på orlaprisen@dr.dk. Fortæl os, hvilken bog der skal vinde, og hvor gammel dit barn er.

Som bibliotekar, lærer, pædagog eller lignende kan du også hjælpe børnene med at nominere deres favoritbøger.

Du kan opfordre ungerne til at tale med deres forældre om Orlaprisen, hjælpe dem med at sende et forslag ind, eller du kan samle nomineringsforslag fra en hel flok børn og sende dem til os i en samlet mail. Send den til orlaprisen@dr.dk og skriv "Nominering Orlaprisen 2018" i emnefeltet.

Sådan kan du nominere:

På mail: Send børnenes nomineringsforslag til orlaprisen@dr.dk. Skriv "Nominering Orlaprisen 2018" i emnefeltet.

På biblioteket/skolen: Print vores nomineringsskema, bed ungerne skrive deres forslag på og send dem efterfølgende til os på orlaprisen@dr.dk. Du finder skemaet HER.

På Biblo.dk: Her kan børnene selv nominerer deres yndlingsbøger. Du finder Orlas Biblogruppe HER.

OBS: For at bogen kan vinde en Orlapris skal den være udgivet i perioden maj 2016-august 2018, og den skal være skrevet af en dansk forfatter.

I juni og juli kan alle børn komme med forslag til, hvilke børne- og ungdomsbøger der skal med i opløbet om Orlaprisen.

Når finalisterne er fundet, er det igen op til børnene at stemme deres favoritter til sejr.

Prisen er opkaldt efter Ole Lund Kirkegaards bybølle, Orla Frøsnapper, der har været en del af bogprisens identitet siden den blev uddelt for første gang i 2005.

Orlaprisen 2018 bliver uddelt i november.

Spørg Biblioteksvagten