12. marts 2018

Hvem skal have Læsernes bogpris 2018?

Læsernes bogpris
10 danske bøger udgivet i 2017 er nomineret. I får navnene her, så I kan forberede jeres aktiviteter i forbindelse med afstemningen, men understreger, at navnene først må gøres offentligt kendte fra den 12. marts, hvor afstemningen begynder.

Stem på din favorit her

De nominerede til Læsernes bogpris 2018 er:

•    Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage (Gyldendal)
•    Sara Omar: Dødevaskeren (Politikens Forlag)
•    Vita Andersen: Indigo (Rosinante)
•    Caroline Albertine Minor: Velsignelser (Rosinante)
•    Kaare Dybvad Bek: De lærdes tyranni (People’sPress)
•    Svend Åge Madsen: Af den anden verden (Gyldendal)
•    Thomas Bredsdorff: Tøsne og Forsytia (Gyldendal)
•    Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden (Lindhardt og Ringhof)
•    Ritt Bjerregaard: Valgt – erindringer II (Politikens Forlag)
•    Maren Uthaug: Hvor der er fugle (Lindhardt og Ringhof)

Efter en nomineringsrunde, hvor vi har bedt læserne komme med deres bud, har Berlingske sammen med Danmarks Biblioteksforening udvalgt de 10 bøger.

Nu er det så op til boglæsere over det ganske land at beslutte, hvem der skal hædres med prisen og de medfølgende 100.000 kroner.

Læsernes bogpris er en efterhånden veletableret størrelse i dansk litteraturliv: Det hele begyndte for 15 år siden, da Berlingske og Danmarks Biblioteksforening lancerede en fælles pris, som alle danskere kan stemme om.

At de titler, der nomineres til Læsernes Bogpris, skal være de bedste af det bedste, giver sig selv.
Et andet krav, vi stiller, er, at det genremæssigt skal spænde bredt. Blandt de nominerede bøger er der således plads til både skønlitteratur og faglitteratur - og alt det imellem.

Forfattere, der tidligere har modtaget Læsernes bogpris, kan ikke nomineres igen, og så skal alle bøgerne være udkommet i det senest afsluttede kalenderår.

Denne gang er det altså titler fra 2017, det handler om.

Bestil de nominerede til Læsernes Bogpris 2018

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten