19. maj 2017

Dæmonen vandt #BOGTRAILER17

Der var fest og rød løber i dag til det store prisuddelingsgallashow på hovedbiblioteket.

Godt 100 feststemte 5. klasseselever dystede om to priser, der uddeltes til de bedste bogtrailere af de fem nominerede film.

29 5. klasser har lavet mere end 130 film, og det har været en svær opgave for juryen først at finde de fem nominerede og siden at finde en vinder i  det stærke felt.

Men i dag blev spændingen udløst. Først uddelte forfatter, Jørn Jensen, publikumsprisen til KNUS-Klubben fra Kærby Skole og bagefter kunne rådmændene Tina French Nielsen og Mads Duedahl udråbe Dæmonen fra Vejgaard Østre skole som vindere af den første #BOGTRAILER-pris nogensinde.

Da konfettien fra konfettikanonerne havde lagt sig, fortsatte eleverne til efterfest i børnebibliotyeket, hvor der blev guffet chips og drukket sodavand. Alt i alt en forrygende fest.

Du kan se alle de fem nominerede film i bunden af denne artikel.

Hvad er en bogtrailer?

En bogtrailer er en kort film på maks et minuts længde, hvor børnene præsenterer en bog, som de har læst. Filmen skal gerne vække appetitten hos modtageren uden at afsløre for meget af handlingen.

Børnene har selv valgt, hvilke bøger, de ville læse og lave trailere for – det eneste kriterium har været, at de ikke måtte vælge en bog, der er filmatiseret. Fremtidens boganmeldere og lystlæsere #BOGTRAILER17 udspringer af udviklingsgruppen - et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Kommunes Skoleforvaltning.

Formålet er at fremme læselysten hos børn og give eleverne nogle nye tekniske kompetencer - såvel som erfaring med at opbygge og fortælle historier. Der er desuden lagt op til, at lærere og elever tager en snak om begreber som f.eks. ophavsret undervejs.

Dæmonen (VINDER AF #BOGTRAILER17)

Fra kikset til cool

Superskurkeskolen

Knus-klubben (VINDER AF PUBLIKUMSPRISEN)