20. april 2017

Information om nyt bibliotekssystem

Nyt bibliotekssystem

Det nye bibliotekssystem har nu kørt en måneds tid. Desværre er der stadig problemer som ikke er løst: bl.a mulighed for at reservere tidsskrifter. Her kan du se hvilke problemer du kan støde på.

Det skal du være opmærksom på i det nye system:

Forny dine lån

I det nye bibliotekssystem kan man først forny fra syv dage før afleveringsdatoen.

Tidsskrifter og årbøger

Reservering af tidsskrifter og årbøger er lige nu ikke mulig på hjemmesiden– men vi forventer, det er på plads inden længe.
Indtil det igen fungerer normal med at reservere tidsskrifter og årbøger på hjemmesiden, kan du selvfølgelig altid bede vores personale om at hjælpe dig.

Gebyrer

Gebyret beregnes efter afleveringsdato og er ikke afhængigt af antallet af lånte materialer. Dine lån kan udløse flere gebyrer, hvis:

• dine lån har forskellige afleveringsdatoer
  • dine materialer ikke er lånt samtidig - også selvom du har fornyet lånetiden, så de har samme afleveringsdato
  • du afleverer materialer med samme afleveringsfrist på forskellige datoer.

Brug af ’Min side’

På Lånerstatus kan du opleve at materialer er uden titel og forfatter. Alle øvrige oplysninger stemmer og det har ikke betydning for dit lån.
Kontakt gerne personalet, hvis du er tvivl om noget.

Reserver fra Huskelisten
Vil du reservere direkte fra Huskelisten, klikker du på materialets titel. Derfra kommer du over på materialeposten, hvorfra du kan reservere.
Vi arbejder på at få lavet en "reserver-knap" i Huskelisten, - det varer dog lidt inden den bliver implementeret.

Reservering/Interessedato

I det nye system sættes interessedatoen for reserveringen automatisk til ½ år. Hvis din reservering ikke er opfyldt, når interessedatoen nærmer sig, vil du modtage en besked, så du har mulighed for at henvende dig til biblioteket og forlænge din interessedato. Hvis du ikke foretager dig noget, vil din reservering blive slettet automatisk efter interessedatoen.

Vi håber du vil bære over med os her, mens vi indkører systemet.
Vores personale står som altid parat til at hjælpe dig i den betjente åbningstid eller du kan send en mail til info-bibliotek@aalborg.dk